En härlig tur i skogen

Måndag = Örebro = tidig morgon. Jajemän, så är det! 5.20 ringer klockan, det är dock sällan jag är uppe innan 5.40, är en expert på att snooza :) Men men, iväg kom jag även idag och hann med tåget! Normalt sett går jag i skolan mellan 8.15-11.00 men idag fick vi sluta redan kl 10 eftersom läraren hade hög feber och inte orkade hela lektionen ut. Fan tänkte jag som hade bokat tåget som gick tre timmar senare, TRE!! Jag skulle ju hinna med det tidiga tåget.... buhu.. Men eftersom jag tyckte att den tiden jag skulle spara in på att åka hem två timmar tidigare var så mkt värd att jag faktiskt bokade en ny biljett och tog det tidiga tåget. Visst en femtiolapp extra men vad tusan. SÅ ofta slutar jag aldrig tidigare så jag tyckte faktiskt att den biljetten var värd varenda krona för den tiden :)

Detta medförde att jag hann rida!! Brukar aldrig hinna rida på måndagar annars. Så syster och jag drog ut på en lång och härlig skrittur med hästarna :) De var pigga och glada som alltid! Underbart!! Messer har gått lite lätt hela helgen nu, så imorgon förtjänar han en vilodag! Planerar istället på att fota och ev. filma syrran när hon rider Caribic :) Sen MÅSTE jag plugga, i mängder!!! Usch, dumma mig och min dåliga självdisciplin :(

Btw. här är en film på buskotten när han lattjar i ridhuset! :o)
http://www.youtube.com/watch?v=IDKbTzZb8ig

Busen Messer

Släppte Messer lös i ridhuset idag. Ville se om han rörde sig som han skulle eller om han fortfarande markerade på v. bak. I ridhuset stod en massa hinder, inga problem tänkte jag, Messer hoppar dom ändå inte.
Men tji fick jag, haha, eld i baken blev det och han tog en av oxrarna därinne, tack och lov var det inte det högsta hindret. Men ändå, gammelgubben på snart 24 år som inte har blivit hoppad ordentligt på flera år, flög över en oxer i full fräs haha! Åh vad kul han tyckte det var, och vilket fint språng han fick till! *stolt* Måste låta honom hoppa lite mer, han älskar ju det, lilla pärlan min. Johanna lyckades filma busen och hans fina språng, vi blev lika förvånade båda två när han faktiskt hoppade, bara sådär utan förvarning. Tokhäst :) Och helt ren var han också, jösses vilken travartrav man kan få fram i honom än idag, han har det i blodet, även om han aldrig visar det när man rider. :) Duktig är han, ska försöka klippa ihop en liten film på raringen så får ni se hur fin han är, min älskade älskade pärla <3


-23 grader, burr

Kallt och jäkligt är vad det är just nu, vill ha vår NU!

Pluggade hela långa dagen idag, är nästan klar med hemtentan, bara lite finlir kvar. Tänkte göra lite HSA nu under kvällen/natten eftersom morgondagen är upptagen med annat. Jag måste, måste verkligen börja plugga varje dag!! Är så sjukt dålig på det och gör istället saker som jag tycker är roligt, såsom att exempelvis vara i stallet och pyssla i några timmar extra. Då är den dagen borta liksom ... Inte bra ... Men men, kände mig iallafall lite duktig idag eftersom jag fick väldigt mycket gjort :)

Tottohästarna fick vila idag, Cabbe var så himla fin i skrittarbetet igår och eftersom det var över 20 minus så hade jag ingen direkt lust att rida. Messer har troligtsvis fått sig en smäll på v. bak. Markerade lite i helgen och har sedan dess inte velat röra på honom. Han var varm i benet i fredags, men på lördagen var det redan borta. Tänkte släppa honom en sväng i ridhuset imorgon så jag får se hur han rör sig. För Cabbes del väntar skrittjobb, på töm eller under ryttare återstår att se :)

Nog om det, nu väntar skolböckerna ... Organisering och ledning samt Arbetsorganisation i praktiken, det låter väl kul? Eller ...

Godnatt


Bloggtävling hos ponilovers.blogg.se



Klart man är med och tävlar om ett sånt här fint pannband,
Messer skulle vara såå fin i ett!

Klicka på bilden för att komma till tävlingen :)

Världens underbaraste häst

Har jag - och han heter Messer! Gullepluttskrutt!

Skulle tömköra honom idag. Händer alltför sällan tyvärr, och sist jag provade flög jag efter i tömmarna när vi skulle testa att galoppera :) haha någon som tyckte det var sååå kul att få galoppera. Lättroad häst! Men nu när jag har införskaffat egna tömmar så är det ju självfallet att jag måste tömköra mera! För det är ju skitkul som variering och så får man ju mkt motion av att harva efter pållen :)
Nåväl, vi höll till i ridhuset förstås, eftersom det är så galet mkt snö ute att både jag och hästen hade varit helt slut efter några varv i paddocken.
Parkerar Messer någonstans i mitten av ridhuset för att börja spänna fast tömmarna. Gullehästen står där, helt lös och tittar frågade "Vad gööör du!?". Jag fixar och trixar, lägger tömmarna så långt bak det går för att få bort trasslet som blivit. Och där står Messer, helt stilla och väntar. Min pärla!
Själva tömkörningen gick kanonbra, var länge sen pärlan hade ett bett i munnen nu (senast han reds på bett var på tävlingen i Strängnäs i augusti förra året) men det gick kalabra ändå. Även om han föredrar hacket.

När vi var färdiga släppte jag honom lös i ridhuset, tänkte att han skulle få springa av sig om han ville. Men icke, han följde bara efter mig när jag gick och plockade undan lite grejor som jag tagit fram, haha sötis :) Men sen, när han fattade att han fick dra en repa, OJ vad han brallade, gammelgubben. Vad vig han är! Jösses, nästan så jag blev lite rädd att han skulle bryta sig..
Kopplade aldrig fast honom efter det utan skrittade av honom lös, vi var ju endå ensamma i ridhuset så det spelade liksom ingen roll. Och han följer mig vart jag än går, lille gubben. Så när vi var klara med avskrittningen knallade vi hem till stallet igen, och Messer gick snällt efter mig, lös :) Halegosingen vad jag älskar den hästen, ni skulle bara veeeeeta :)


Har har ni en bild på gammelman, min älskade pärla som blir hela 24 år iår!




Bloggtävling




Klicka på bilden för att vara med i tävlingen du också! :)

Sjukstuga

Jovisst blev jag förkyld allt, feber igår och hostar och nyser om vartannat idag. Men men, det kunde ju ha varit värre!

Har i alla fall fått en hel del skolarbeten gjorda nu under dagen vilket är toppen :) Har bara lite kvar sen kan jag faktiskt ta helg!

Tråkigt nog så måste jag ge mig ut i snöstormen(!!!) nu, måste till Apoteket..

Förkylning på G

Tjock i halsen, ont i kroppen och känner mig febrig. Kul!

Hade utsläppet imorse, så vi passade på att fixa klart allt och motionera hästarna redan på morgonen :) Caribic fick tömköras (köpte nya tömmar igår så jag var tvungen att inviga dom :)) idag, ruskigt pigg var han! Till en början stog han bara på stället och trampade av iver, men sen lugnade han sig och blev riktigt riktigt fin! Jobbade väl cirka 25-30 minuter, sen var jag helt slut haha :)

Messer hade jag tänkt skulle få jobba på töm han också men eftersom jag inte mådde helt bra och blev så trött efter arbetet med Cabbe så beslutade jag mig för att sadla och rida en sväng i stället! Blev mest skrittjobb och ett par varv i trav. Pigg och glad som vanligt :)

Älskade hästar!


Ridning en fin söndag

Strålande sol idag och humöret på topp! Systern min var i Stockholm idag på hälsomässan så jag fixade båda pållarna och red dom.  Caribic, eller Calabric som han ibland även kallas, fick äntligen - efter typ ett halvårs väntan - återigen se en bom! Åh vad glad han blev! Tänk vad lite markarbete kan göra en häst lycklig :') Lovade honom faktiskt att vi ska hoppa lite sen när han är mer igång, han älskar att hoppa :) Jag får väl blunda och hålla i mig.. haha.
Idag travade vi iaf över upphöjda bommar, så att han fick trampa igenom sig ordentligt, vilket han gjorde toppenbra!

För Messers del fick det bli ett joggingpass i ridhuset, han var kanonduktig som vanligt :) Satans pigg är han, men det är ju bara kul :D Han riktigt väntar på att jag ska be honom att galoppera eller trava och råkar man göra för mkt hjälper (han är extremt känslig, så man kan knappt göra galoppfattning och dyl) så blir det en sjujäklans fart och förmodligen en brall eller två :) Gullehäst är vad han är, 24 år gammal snart, eller var det 4? haha!

Kort och gott, vi har världens mest underbara hästar man kan tänka sig!


RSS 2.0