GODKÄND!

JAG KLARADE HEMTENTAN!!!!!
Fyfaeen vilken lättnad! Nu är det bara en tenta kvar, en salstenta, sen tar jag JULLOV :)

Bloggtävling



Jag är med och tävlar hos elinsbubbla.blogg.se ! Var med du också :)
http://elinasbubbla.blogg.se/index.html


Lördag

Idag har jag till största delen suttit framför datorn och kikat på livesändningarna från Stockholm horse show! Gillar verkligen att allt sänds, så att de som ej kan ta sig dit iår ändå kan följa med och se vad som händer. Riktigt kul!

Annars så fick hästarna en välförtjänt vilodag idag. Cabbe har jobbat i två dagar nu och förtjänar vila så han inte överanstränger sig efter aukupunkturen förra veckan och Messer gick ju första gången sen febern igår så han behöver ju ta det lite lugnt ändå så :) Vädret var ju inte det bästa heller så de var nog bara glada över att slippa gå ut mer än nödvändigt!

Imorgon tänkte jag sticka iväg och simma lite, för att sedan rida, gå på innebandymatch och ha stallmöte. På något sätt. Vi får väl se om jag lyckas pussla ihop det :)

Ha det gott!

Träning inför julshowen!

Jajjamensan, idag började vi träna lite inför julshowen som är den 12 december. Jag och 5 andra ska rida en kadrilj. Skissade lite lätt på ett program härom natten, trodde inte det skulle bli aktuellt att använda det, men det visade ju sig funka riktigt bra :) Ska bara ändra en liten grej som blev lite för tekniskt svår att få till.

Denna gången sitter jag inte på Messer, utan rider en ridskolehäst. Vet inte hur Messer skulle reagera, och så har han ju faktiskt stått endel på sistonde. Så det får bli Camaro eller Simba, beroende på vilken av dom som gör bäst ifrån sig. Är faktiskt mest sugen på Simba, för han har lite egen motor, men sparkar dock mot endel hästar, vilket kanske inte är uppskattat när man ska rida tillsammans i par :p Men det gick bra idag, fick byta Camaro mot Simba idag då tjejen som red Simba tyckte det var lite otäckt när han slog bakut. Han skötte sig faktiskt jättebra sen, lite vinglig är han allt, och visst tjurar han ihop mot hästar han inte känner. Men rider man inte alltför nära varann så ska det nog gå :)

Skrittade Messer för första gången idag sen febern, blev drygt 45 minuter skritt på lång tygel, under tiden Johanna joggade Cabbe. Så det var nyttigt! Tänkte skritta honom i någon vecka innan jag börjar trava. Vill inte gå för fort fram, även om han inte har vilat någon längre period, men han är ju faktiskt 23 år, så det skadar ju inte att ta det lite lugnt ;)

Nä nu måste jag banne mig sova, har ju faktiskt sovmorgon imorgon!! Så nu får jag sluta leta efter musik till kadriljen, det får bli en annan dag!
Ha det gott!

Sjukstuga

Min kära Messer har varit dålig i helgen. Det hela började med att jag fick se att boxen var bokstavligt talat FULL i hö, han hade inte ätit någonting. Pratade med den som haft utsläppet på morgonen och han åt tydligen då, så det var kvällsmaten han hade lämnat helt och hållet. Blev såklart orolig över varför han inte åt, han som älskar mat! Tog in honom, pigg som bara den var han och ville springa in från hagen!? Tempade honom och han hade feber.... Inte undra på att han inte hade ätit eller druckit ordentligt. Så jag lurade i honom massa betforvatten så att jag visste att han iaf hade fått lite vätska. Men höet var han väl sådär värst sugen på, pillade mest.

Åkte tillbaka efter några timmar för att tempa igen, febern var borta men låg fortfarande högt 38,1. Normalt har har 37,2-3. Åt dock lite men hade lämnat stora delar av lunch och mellis. Det lät bra i magen och sådär så förhoppningsvis var det iaf inte kolik.

Ville inte lämna honom en hel natt utan uppsikt, så därför åkte mamma och jag upp under natten, närmare bestämt 3 halv 4. Åt ingenting utan stog bara och hängde. Men började pilla när vi varit där en stund. Tempen hade minskat ännu mer 37,7 vilket var jätteskönt!

Under söndagen fick han dock stå inne hela dagen. Ville se hur han åt och drack. Dock drack han ingenting den lille busen, men han fick såklart massa betforvatten istället. Men vattenhinkarna i boxen, dom rörde han inte minsann! Höet slank dock ner :)

Nu, två dagar senare, har tempen gått ner till 37,4! Och han hade ätit upp allt kvällshö :) Åt dessutom upp allt morgon hö, så idag fick han gå ut och joina de andra grabbarna i hagen. Dock bara fram till mellis, vill inte ha honom ute för länge första dagen.

Hoppas det forsätter i samma riktning! Min älskade lilla pärla får ju inte vara sjuk heller..


.



Jag är med och tävlar om en H2g0 bag hos www.dressyrmupparna.se ! Var med du också :)


Bloggtävling



Jag är med och tävlar om ett reflex-set hos http://lamiamichelle.blogg.se/
Var med du också!

RSS 2.0